מנדפים – נידוף

 June 2, 2016

תפקיד המנדף הובלת האוויר הנפלט בתהליך הבישול אל מחוץ למטבח המסעדה.

תפקידי המנדף:

  1. איסוף יעיל של הגזים והחלקיקים הנפלטים בתהליך הבישול.
  2. סינון ראשוני של חלקיקי שמן באמצעות המסננים המותקנים בו.

עפ”י דרישות מ. הבריאות על המנדף להיות עשוי נירוסטה וכן המסננים המותקנים בו ואין להשתמש במסנני מש אלומיניום.
עפ”י אותו התקן גם על התעלות המובילות אוויר מהמנדף להיות עשויות נירוסטה עד גבה תקרת המגשים .

תכנון מנדפים :
המנדפים אמורים להיות בנויים שונה לכל סוג בישול ולאפשר יניקה הרמונית של זרימות האוויר ללא הפרעה לא במבנה המנדף ולא במדפים ומתלי מחבתות למיניהם המפריעים לזרימות האוויר וממילא מזהמים את ההכלים המותקנים במהלך האוויר.

תכנון מהלך זרימות האוויר חייב לכלול את סוג הבישול כמות המזהמים הנפלטים , טמפרטורת הבישול היוצרת עילוי האוויר החם ודורשת מהיריות זרימה גבוהות יותר.

השבת אוויר וחיסכון באנרגיה:
רוב האוויר הנפלט במהלך פעילות המנדף לא מגיע מאזור הבישול אלה מחלל המטבח.
חלל המטבח הינו סביבת עבודה ובעת זו רובם ככולם של המטבחים ממוזגים כך שבהפעלת המטבח אנחנו פולטים כמות עצומה של אוויר ממוזג ויקר ובכך נוצר בזבוז עצום.

ניתן לחסוך אוויר ממוזג ע”י הובלת אוויר טרי ומסונן מחוץ למבנה ולספקו באזור המנדף ובכך לחסוך בין 65% ל-75% אחוזים מכמות האוויר הממוזג  הנשאבת ע”י המנדף (הרבה יותר מכל מנדפי ההשבה).

עיצוב :
היות שחלק מהמנדפים נמצאים בחזית ונראים ע”י הלקוחות נשמח להציע עיצוב שישתלבו בעיצוב המסעדה.

לקבלת פרטים נוספים והצעת מחיר:

הבשן 8 ,תל-אביב יפו
פקס: 077-40-30-40-1
פלאפון: 0546-877-704(לא בשבת)
OFERADD@NETVISION.NET.IL 

By | 2017-07-15T19:52:42+00:00 יולי 18th, 2016|Creative|